např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

BIO Ghí 400 ml

kód: 40092

Dodá energii Skvělá chuť

Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% BIO másla. Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein.

  • BIO
  • bez GMO

Dostupnost Skladem (2 ks)

Skladem znamená opravdu skladem

Spotřeba: 2017 / 06

původně 261 Kč ušetříte: 45 Kč
216 Kč
+
-

Zboží obdržím dne:

Česká pošta 26.7.2017 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna ČR 25.7.2017 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna SK 25.7.2017 *
Rozvoz v Prostějově a okolí (10 km) Dnes *
* Pokud zboží objednáte dnes do 16:00

Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.

Ghí je i pro alergiky

Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek. Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.

Toto ghí je vyráběno z mléka z českých BIO farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.

Zajímavost: Ghí, které se získává z másla vyráběného z kravského nebo buvolího mléka, patří k základním ingrediencím indického kulinářství.

Jak ghí využít při vaření?

Máslo ghee můžete použít na studenou i teplou přípravu jídla. Na másle ghee můžete i zdravější smažit, jako na jiných tucích. Přidat ho můžete do pomazánky, omáčky, polévky, na maso, na chléb, ke těstovinám, rýži, do kaše, koláči, krémů - kamkoli, kde ho budete potřebovat.

Ochutnejte od nás také tyto superpotraviny