např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Bio Konopná mouka 400 g

kód: 40112

Konopná mouka BIO 400g Wolfberry pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Přirozeně bezlepková mouka vhodná nejen pro celiaky, která obsahuje celou řadu nutričně hodnotných látek.

  • BIO
  • bez GMO
  • zdroj vlákniny

Dostupnost Skladem (2 ks)

Skladem znamená opravdu skladem

Spotřeba: 2017 / 07

původně 109 Kč ušetříte: 18 Kč
91 Kč
+
-

Zboží obdržím dne:

Česká pošta 14.7.2020 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna ČR 13.7.2020 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna SK 13.7.2020 *
Rozvoz v Prostějově a okolí (10 km) Dnes *
* Pokud zboží objednáte dnes do 16:00

Konopná mouka, která se získává semletím výlisků za studena lisovaných semínek, vysoký obsah lehce stravitelných globulinových bílkovin edestinu a albuminu, všech esenciálních aminokyselin a vlákniny, antioxidantů a přírodních fytosterolů. Díky přítomnosti oleje v konopném výlisku obsahuje nezanedbatelné množství dobře vyvážených mastných kyselin omega 3 a 6, a kyselinu gama-linolenovou. Protože třetinu obsahu mouky tvoří bílkoviny, je vhodná pro ty, kteří si hlídají váhu.

Tato mouka je výborným zdrojem proteinů, minerálů a vlákniny. Obohacuje jídlo o užitečné, zdraví prospěšné složky.

Jak konopnou mouku používat?

Doporučuje se smíchat s ostatními druhy mouky. Důležité je dodržet poměr 1:3. Při pečení nahradit do 20% objemu obyčejné mouky. Vyzkoušejte třeba vynikající palačinky z konopné mouky.

Pár receptů z konopné mouky

Podívejte se na našich několik receptů, kde konopnou mouku můžete skvěle využít:

Kynutý konopný chléb

Co budete na tento kynutý chléb potřebovat?

  • 500 g chlebové mouky (T 650)
  • vlažná voda podle potřeby (přibližně 200 ml)
  • lžička soli
  • 5 lžic konopné mouky
  • půl kostky droždí

Jak postupovat?

Droždí polámeme na malé kousky a v misce zaděláme s trochou vlažné vody a lžící mouky. Přikryjeme a necháme stát 5-6 hodin. Do mísy nebo na vál nasypeme obě mouky a dobře promícháme. Ve středu uděláme důlek, do kterého po troše lijeme vodu. Vodu vždy zapracujeme vidličkou a pokračujeme, dokud jsme vodu zapracovali do vší mouky. Směs postupně spodkem dlaně "natíráme" na desku nebo dno mísy, aby se mouka s vodou pořádně promíchaly a abychom v cestě neměli hrudky. V případě potřeby zopakujeme ještě jednou. Těsto by mělo být středně husté. Necháme 10 minut odstát. Zapracujeme droždí a mícháme minimálně 5 minut. Zapracujeme sůl a dále mícháme 10 až 15 minut. Výsledné těsto má být vláčné a nelepí se. Těsto dáme do mísy, přikryjeme pokličkou nebo fólií, a necháme v lednici kynout přes noc. Ráno znovu prohněteme, zformujeme chléb a necháme na teplém místě kynout přibližně 1,5 hodiny.

Minimálně půl hodiny před pečením vyhřejeme troubu na 200 stupňů. Vložíme do ní plech, na kterém budeme péct chléb. Těsně před pečením do ní vlijeme půl hrnku vody a rychle zavřeme, aby se uvnitř vytvořila vodní pára - chléb bude mít křupavou kůrku. Na vykynutí chlebu žiletkou uděláme zářez, opatrně ho přeneseme na papír na pečení a rychle přemístíme do trouby na vyhřátý plech. Snížíme teplotu na 100 stupňů a pečeme 20-25 minut (chléb má díky konopné mouky tmavší barvu, proto ho třeba sledovat, aby neshořel). Po vyjmutí přikryjeme vlhkou utěrkou. Krájíme až po vychladnutí.

Ochutnejte od nás také tyto superpotraviny