např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Zdravé a chutné sušené borůvky

    Plody borůvek obsahují velké množství tříslovin (až 7%), dále glykosidy, organické kyseliny, cukry a vitamín C. Myrtilin, který je zodpovědný za krásnou barvu borůvek, pozitivně ovlivňuje i na pružnost cév v očích a mozku. Borůvky obsahují i betakaroten, důležité organické kyseliny jako kyselinu jablečnou, citrónovou a jiné ovocné kyseliny, cukry, ektíny, taniny (třísloviny), látky, které se starají o zachycování volných radikálů, průchodnost cév, tlumení zánětlivých procesů, či anthokyan, který zlepšuje vidění.

    Číst více

    Jaké najdeme v sušených borůvkách vitamíny?

    Z vitamínů borůvky obsahují kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou, niacin, vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6, vitamin C, vitamin E a vitamin K. Minerální látky pomáhají s různými neduhy, draslík odvádí z těla přebytečnou vodu a odstraňuje otoky, fosfor, hořčík podporuje správnou funkci svalů a nervů, zmírňuje deprese a přispívá ke zdravým zubům, mangan, selen, sodík, vápník, zinek a železo, které podporuje tvorbu krve.