např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Jablečný dezert s Goji

    Zkuste si doma udělat tento výborný jablečný dezert s Goji. Milují ho opravdu děti i dospělí. Kustovnice je velmi bohatým zdrojem antioxidantů, tak proč si tento dezert nedat raději místo zákusku plného cukrů?

    Co budete na tento dezert s kustovnicí potřebovat?

    • 750g jablek,
    • cukr dle chuti,
    • mletá skořice,
    • citronová šťáva,
    • 1,5 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,
    • 30g sušené kustovnice,
    • dětské piškoty,
    • vyšlehaná smetana,
    • trošku kustovnice a lístky máty na ozdobu

    Jak postupovat při přípravě dezertu s goji?

    1. Oloupaná a nakrájená jablka zbavíme jádřinců a dáme do kastrůlku. Přidáme mletou skořici, podlijeme cca půl litrem vody a uvaříme téměř doměkka. V malém množství vody rozmícháme pudinkový prášek, přidáme do jablek a krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou a vmícháme plody kustovnice.
    2. Do mističek nebo skleněných pohárů dáme na dno piškoty a zalijeme pudinkem. Po vychladnutí můžeme ozdobit šlehačkou, kustovnicí a snítkou máty.
    3. Náš tip: v horkých letních dnech můžeme přidat i zmrzlinu.

    A jak může tento dezert s kustovnicí vypadat?