např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Sušené plody Jujube, cicimek datlový

    Jujube, neboli Cicimek datlový, obsahuje vitamin C (představte si, že tohoto vitamínu mají 50x více než jablka a 20x více než citrusové plody), B2, provitamin A, bioflavonoidy, škroby a sacharidy, bílkoviny, tuky, měď, kobalt, jód, draslík, vápník, fosfor, železo, hořčík, zinek, mangan a rutin. Všechny tyto látky působí blahodárně na žaludek, trávicí systém, snižuje krevní tlak, tlumí kašel, zpomaluje stárnutí, poranění úst a záněty ústní dutiny.

    Číst více

    Jak Jujube můžete jíst?

    Cicimek datlový se dá konzumovat jako snack v průběhu celého dne, také je vhodný jako výrazný doplněk při vaření mnoha chutných pokrmů, přidávají se do rýže, kaši nebo jako výplň do pečiva. Cicimek chutí připomíná datle, proto je i lidově nazývána Čínskou datlí.

    Tisíce let před rozvojem západní medicíny, zaznamenal starověký čínský léčitel Shennanong mimořádné léčivé vlastnosti tohoto ovoce. Poukázal na zázračné tonické vlastnosti ovoce, které vyživuje krev, játra a slezinu. Také zjistil, že toto ovoce zklidňuje mysl a čistí tělo prostřednictvím schopnosti detoxikace, pomáhá při celkové regeneraci únavě a slabosti organizmu. Dnes je Jujube v Číně stejně populární jako u nás třeba jablka.