např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Kokosová bábovka s kustovnicí (goji)

    Udělejte si doma tento vynikající sladký a zároveň zdravý dezert s kustovnicí. Překvapte návštěvu nebo si ho udělejte jen tak pro sebe.

    Co budete na kokosovou bábovku s kustovnicí potřebovat?

    • 1 hrnek strouhaného kokosu
    • 1 hrnek špaldové hladké mouky
    • 3 ks vejce
    • 1/2 hrnku máslové Hery
    • 1 balíček prášku do pečiva
    • 1/2 hrnku kokosového mléka
    • 1/2 hrnku třtinového cukr
    • 1/2 hrnku sušené kustovnice
    • trochu kokosového oleje
    • trochu strouhaného kokosu na ozdobu

    Jak postupovat při přípravě bábovky s goji?

    1. Sušené goji nasypte do hrnku a zalijte teplou vodou. Nechte asi půl hodiny odstát, a pak vodu slijte. Strouhaný kokos dejte do mixéru a rozemelte na jemno, takto vytvoříte kokosovou mouku. Pokud nemáte vhodný mixér, můžete koupit již hotovou kokosovou mouku, to je taky v pohodě.
    2. Smíchejte kokosovou a špaldovou mouku s práškem do pečiva. Robotem vyšlehejte cukr a vejce do husté pěny. Pak přidejte rozpuštěnou Heru a kokosový nápoj a směs promíchejte.
    3. Do mísy robota přidejte sypké suroviny a namočené goji. Vypracujte hladké těsto.
    4. Formu na bábovku vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Nalijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C, přibližně 40-45 minut.
    5. Při konci pečení otestujte hotovou bábovku vpíchnutím dřevěné špejle. Ta by měla vyjít ven suchá, maximálně s pár drobky upečené bábovky. V takovém případě je bábovka upečená.
    6. Hned po upečení bábovku vyklopte a nechte vychladnout. Zlehka poprašte moučkovým cukrem, případně kokosovým.

    Jak může tato bábovka vypadat?