např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Kokosový olej na smažení - je vhodný?

    Jak smažit s kokosovým olejem? Není to žádná věda. Jednoduše přidejte trochu kokosového oleje na pánev obvyklým způsobem, jako byste smažili s jiným olejem. Pamatujte však, že méně je někdy více!

     

    Organický, extra panenský kokosový olej je vhodný pro smažení potravin, ať už se jedná o vejce, maso, ryby nebo zeleninu. Postupem času zjistíte, že kokosový olej se chová trochu jinak, takže ho nemusíte používat příliš mnoho. Jak smažit s kokosovým olejem? Přečtěte si náš článek. Vzhledem k tomu, že kokosový olej odolává vysokým teplotám, je také skvělou alternativou ke slunečnicovému nebo olivovému oleji při vaření a smažení. Klíčem k úspěšnému smažení je: a) že ho dostatečně zahřejete b) že ho použijete akorát

    Jak smažit s kokosovým olejem?

    Není to žádná věda. Jednoduše přidejte trochu kokosového oleje na pánev obvyklým způsobem, jako byste smažili s jiným olejem. Pamatujte však, že méně je někdy více!

    Jak je to s chutí? Budou vajíčka nebo maso chutnat po kokosu?

    Při použití rafinovaného kokosového oleje při smažení tento olej obecně ztrácí kokosovou chuť, takže potraviny stále chutnají stejně. Čeho si můžete všimnout, je vůně při smažení s kokosovým olejem. Ta se liší od používání jiných olejů. Takže se opravdu nemusíte bát, že vajíčka se slaninou budou chutnat kokosově. My také nemáme rádi boloňskou omáčku s kokosovým nádechem :) Nerafinovaný kokosový olej má silnou kokosovou chuť a vůni, což je skvělé, pokud kokosové aroma chcete použít ve svém receptu. Pokud ne, jděte do rafinovaného kokosového oleje, ten je chuťově velmi neutrální.

    Můžete kokosový olej zahřívat na vysokou teplotu?

    Nerafinovaný kokosový olej má kouřový bod zhruba 176 stupňů Celsia. Je netoxický při zahřívání, protože se jedná o nasycené tuky (tvořeny mastnými kyselinami se středním řetězcem), což je více stabilní tuk. Rafinovaný kokosový olej vydrží teploty vaření až kolem 232 °C, zatímco nefiltrovaný (panenský) kokosový olej má kouřový bod kolem těch 176 °C.

    Potraviny vhodné pro smažení na kokosovém oleji

    Tento seznam je skoro nekonečný, protože nerafinovaný kokosový olej je přírodní tuk vhodný pro smažení. Je ideální pro ty, kteří chtějí olej bez laktózy nebo veganský olej. Níže je uveden seznam doporučený, ale v žádném případě ne vyčerpávající:

    • vajíčka
    • palačinky
    • maso, včetně: hovězí maso; kuře; jehněčí; kachna
    • ryby, všechny druhy
    • zelenina včetně: cibule; česnek; papriky; brambory.

    Nerafinovaný Vs. Rafinovaný kokosový olej

    Kokosový olej je vyroben ze sušené kokosové dužiny, s názvem kopra. Rafinovaný kokosový olej byl filtrován a bělen k odstranění vůní a nečistot. Má také přísady ke snížení obsahu mastných kyselin a zvýšení jeho trvanlivosti. I když můžete získat kokosový olej mechanicky, u toho druhu kokosového oleje je to spíše získávání chemicky. Na rozdíl od rafinovaného kokosového oleje, nerafinovaný kokosový olej, nazývaný také "panenský" kokosový olej, je prostě získáván lisováním.