např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Kokosový olej - superpotravina na akné i pro suchou pleť

    Kokosový olej je v kosmetickém průmyslu považován za jeden z nejúčinnějších hydratačních prostředků. Kokosový olej napomáhá pomáhá léčit všechny druhy ran a jizev při těžkých případech akné.

     

    Kokosový olej a aknéSlyšeli jste už o tom, že kokosový olej je perfektní na akné a pro pleť obecně? Kokos je nejen vynikající pochoutkou, ale dokáže působit i léčivo. A vaše pleť se s jeho pomocí může přeměnit na dokonale zářivou ozdobu, kterou vám bude každý závidět. Pomocník, který to dokáže, se jmenuje kokosový olej! Nemusíte procestovat celý svět a hledat na exotických místech. My jsme pro vás objevili skutečný zázrak, který je dostupný i u nás, vaší pleti však dodá nejen zdraví a krásu, ale i exotický nádech modrých dálek. Jistě se v péči o svou pleť snažíte vyhýbat co nejvíce chemii, a tak zaručeně víte, že nejideálnější péčí je právě ta, co pochází rovnou z přírody. Kokosový olej v tomto případě dokonale splní vaše potřeby.

    Vláčná a hydratovaná pleť s kokosovým olejem

    Existuje pleť, která by nepotřebovala pravidelnou hydrataci a zvláčnění? Odpověď je jednoduchá. Každá pleť potřebuje takovou pravidelnou péči, a rozhodně bychom ji neměli opomíjet, jinak se nám vyplatí předčasnými vráskami a nehezkým vzhledem. Pokud jste slyšeli o tom, že kokosový olej je vhodný pro přípravu mnoha exotických jídel, rádi vás přesvědčíme, že jej využijete nejen v kuchyni. Tento olej se získává mechanicky z dužiny čerstvých kokosových ořechů a pro kosmetické účely se používá již více než dva tisíce let. To je dost času na ověření jeho pozitivních účinků, co říkáte? Oblíbený je nejen v Pacifiku, ale na celém světě. Pokud ho jednou vyzkoušíte, jistě vás nadchne také. Jeho dlouholeté uživatelky připisují právě kokosovému oleji svou stále pružnou pleť s minimálním množstvím vrásek, a ženy, které jej používali v těhotenství zase potvrzují, že pomohl minimalizovat vznik strií. Vaše pokožka bude po jeho aplikaci doslova vzdychat blahem, zejména pokud trpíte sušší pletí. Kokosový olej je totiž v kosmetickém průmyslu považován za jeden z nejúčinnějších hydratačních prostředků. I když na první pohled budete mít pocit, že po jeho aplikaci zůstane vaše pleť mastná, pokožka jej během několika minut dokonale vstřebá. Aplikováním kokosového oleje dodáte pleti celou řadu antioxidantů ale i vitamínů, například A, C či E. Vaše pleť se takto bude rychleji hojit, pomaleji stárnout a hlavně posílíte její schopnost bránit se před nepříznivými vlivy prostředí. Kokosový olej je prostě superpotravina, které suprově pomůže i vaší pleti.

    Superpotraviny.net doporučují: Používejte extra panenský

    Kokosový olej hledejte v prodejnách s označením bio a eco, a měl by být extra panenský. Neváhejte jej použít jako na vaření, tak i na pleť. Konec konců, podobně jistě nejednou sáhnete i po kvalitním olivovém oleji.

    Kokosový olej na akné

    Kokosový olej je velmi účinný při léčbě akné díky kyselinám, které obsahuje. Kyselina kaprinová a kyselina laurová výrazně ovlivňují akné. Jelikož jsou tyto kyseliny vysoce antimikrobiální, vědí zastavit tvorbu tohoto problému. V podstatě, bez mikrobiální infekce se akné nemůže vyvíjet. Venkovní, ale i vnitřní aplikace tohoto oleje vám může zajistit stejnou úroveň ochrany před akné. Vitamin E, který je obsažen v tomto oleji udržuje zdravou pokožku a zabepečuje řádné fungování mazových žláz a redukuje ucpání pórů. Kokosový olej má také uklidňující účinky na pleť a snadno do ní proniká, což znamená, že pokud je použit, velmi rychle se vstřebá a okamžitě začne snižovat zánět pórů, který je již přítomen.

    I na jizvy a ranky po akné

    Olej také napomáhá pomáhá léčit všechny druhy ran a jizev při těžkých případech akné. Především, zvyšuje rychlost metabolismu, což nepřímo ovlivňuje správnou sekreci a hormonální rovnováhu a tím omezování vzniku akné. Zvyšuje míru léčení a opravy kožních buněk poškozených po kožních problémech. Kokosový olej na akné může být použit pro lokální aplikaci nebo užíván vnitřně. Někteří odborníci doporučují tak jako na vnější, tak i pro vnitřní použití 2-5 lyžích oleje, které mohou být přidány do potravin, nebo konzumovány přímo.

    VIDEO: Akné: Jak ho léčit? Co (NE)funguje?