např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Manuka med a zdraví

    Manuka med se získává z květů rostliny Leptospermum scoparium (Balmín metlatý) nacházející se jen na Novém Zélandu. Každé jaro se na rostlině objeví bílé květy, které opylují včely medonosné. Květiny rostliny Leptospermum scoparium mají osobitou aroma a jsou plné nektaru, a právě ten poskytuje medu jedinečnou krémovou texturu.

     

    Manuka med a zdravotní benefityManukový med působí protizánětlivě, je super i proti virům a plísním. Jeho léčivé účinky oceňujeme nejen jako sladidlo, ale i na pokožku zejména kvůli regenerační síle jedinečného přírodního prvku - metylglyoxalu (také označovaného jako MGO nebo UMF - unique manuka factor), který med obsahuje. Ničí bakterie E coli, zlatého stafylokoka a spolehlivě likviduje infekce, řeší problémy s akné a ekzémy. Hydratuje, zklidňuje, pokožku zjemňuje a zvláčňuje, vyživuje a omlazuje. Poskytuje množství vzácných živin.

    Výhody manukového medu pro naše zdraví

    • Působí proti mikroorganismům; je to biologicky aktivní látka
    • Zvlhčuje a zvláčňuje; pomáhá udržovat vlhkost v pokožce
    • Urychluje hojení kůže
    • Odstraňuje škodlivé bakterie a působí proti infekcím
    • Podporuje růst zdravé kůže
    • Redukuje jizvy, včetně jizev po akné
    • Důležité terapeutické účinky medu se potvrdily rozsáhlým výzkumem biologicky aktivních látek. Manukového med je účinný při hojení ran, poranění kůže a zvláště při akné, protože:
    • Působí proti bakteriím
    • Poskytuje ochrannou bariéru, která se zabraňuje přenosu infekce
    • Vytváří optimální prostředí pro hojení. Následný růst epitelových buněk na povrchu kůže je bez jamek, zda zjizvení
    • Odstraňuje bakteriální nečistotu
    • Přírodní kyselina mléčná spolu s přírodním peroxidem vodíku stimulují buněčný růst a obnovu
    • Má silný protizánětlivý účinek
    • Je silný antioxidant, chrání před volnými radikály

    Manukový med a metylglyxoal

    Certifikovaný med Manuka MGO ™ je dosud jediná potravina na světě s tak značným obsahem metylglyxoalu (od 20 mg / kg až do 800 mg / kg). Pro srovnání: všechny ostatní testované medy z celého světa měli hodnoty v rozmezí od 0 do 5 mg / kg, jiné potraviny od 0 do 10 mg / kg. Výjimku tvoří káva a kakao, s 45mg / kg.

    Za jedinečnými vlastnostmi Manuka medu stojí přirozená látka metylglyoxal a ne peroxid vodíku, jak je to u běžných medů. Čím je vyšší obsah methylglyoxalu v manuka medu, tím jsou jeho vlastnosti výjimečnější, což potvrzují milovníci tohoto medu po celém světě.

    Manuka med s označením MGO™ Obsah metylglyoxalu:
     MGO 100™  Minimální
     MGO 250™  Střední
     MGO 400™  Vysoký
     MGO 550™  Extra vysoký

     

    Koupit manukový med