např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Sušená mochyně peruánská

    Mochyni peruánskou můžeme konzumovat jako doplněk zdravé výživy. Má ochranný a antioxidační účinek a užíváme ji od 10 g do 40 g denně. Bobule Inků se obecně mezi nadšenci zdraví považují za bobule goji z Jižní Ameriky, ale mochyně ve skutečnosti vyniká nad goji v jedné oblasti živin: v průměru obsahuje 16% bílkovin ve srovnání s 13 až 14% v goji. Toto je výjimečná hladina proteinu pro ovoce.

    Číst více

    Co obsahuje Mochyně peruánská?

    Obsahuje vitaminy A a C, sacharidy, ovocné kyseliny, pektiny, v 100 g asi 30 mg vitaminu C, provitamin A, vitamin B, minerální látky, například vápník, draslík a fosfor. Obsahuje i karotenoid physalein, třísloviny, sacharidy, organické kyseliny, v listech jsou pektinové a pryskyřičné substance, cukr, mastný olej a tanin.

    Mochyně peruánská má velmi vysoký obsah vitamínu C, díky kterému stačí necelých 50g sušených plodů k zajištění jeho denní doporučené dávky. Protože obsahuje hodně beta-karotenu příznivě působí na zrakové nervy. Obsahuje také rutin, který patří do skupiny bioflavonoidů, rostlinných antioxidantů, které působí společně s vitamínem C příznivě na obranyschopnost organismu, na posílení stěn a pružnost krevních vlásečnic, prevenci srdečních chorob a zpomalují stárnutí buněk.