např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Sušené plody moruše bílé

    Moruše jsou nejen sladkým ovocem, ale také velmi výživnou superpotravinou. Mají vysoký obsah vitamínu C, železa, vápníku a bílkovin; jsou skvělým zdrojem vlákniny. Moruše byly velmi ceněné již od dávných dob - Karel Veliký, císař Svaté říše římské, nařídil, aby byly moruše pěstovány jako užitečné rostliny na císařské farmě. Moruše jsou zdrojem resveratrolu - látky s antioxidačními a antibakteriálními účinky, která chrání srdce, posiluje imunitu, odbourává stres a navíc napomáhá vyhladovět rakovinné buňky.

    Číst více

    Jak si moruši bílou můžete dát?

    Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme jejich samotné nebo ve směsích s jinými sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitaminu C a našemu tělu dodávají také řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo).