např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Panenský kokosový olej Wolfberry BIO 650 ml

kód: 40034

Dodá energii Podporuje obranyschopnost Skvělá chuť Vhodný na pleť

Tento skvělý panenský kokosový olej se získává šetrným zpracováním kokosových ořechů na Filipínách. Kokosové ořechy jsou zde pěstovány v certifikovaném režimu a pro výrobu oleje jsou pečlivě vybírány ty nejkvalitnější plody.

  • BIO
  • bez GMO

Dostupnost Skladem (3 ks)

Skladem znamená opravdu skladem

Spotřeba: 2018 / 10

původně 399 Kč ušetříte: 30 Kč
369 Kč
+
-

Zboží obdržím dne:

Česká pošta 31.5.2017 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna ČR 30.5.2017 *
Osobní odběr - pobočky Zásilkovna SK 30.5.2017 *
Rozvoz v Prostějově a okolí (10 km) Dnes *
* Pokud zboží objednáte dnes do 16:00

Po sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se na jemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality.

Wolfberry panenský kokosový olej má jemnou chuť i vůni specifickou pro kokos. Jeho unikátnost spočívá v tom, že přestože obsahuje téměř 86% nasycených mastných kyselin, tyto se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.

Kokosový olej a zdraví - proč ho používat?

Unikátní kombinace mastných kyselin

Konkrétně kyselina laurová, kaprinová, kaprylová a myristová. Jsou to vlastně triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT), což jsou vlastně mastné kyseliny střední délky. Jejich výhodou je, že z trávicího traktu putují rovnou do jater, kde jsou použity jako rychlý zdroj energie. Případně se promění na ketolátky, které mají např. terapeutické účinky na poruchy mozku (epilepsie a Alzheimerova choroba). Kromě toho tyto kyseliny mají antivirový účinek a ničí kvasinky, či plísně.

Ideální na studenou i teplou kuchyni

Kokosový olej je tepelně stabilní až do teploty cca 180 ° C, díky čemuž olej neprská ​​a nevytváří karcinogenní látky, protože během tepelné přípravy nedochází k úniku toxických výparů a nemění se chuť jídla. Aby ale měl tento účinek, této teplotě ho můžeme vystavovat maximálně 10 minut. Čili na krátké smažení je ideální.

Snižuje LDL cholesterol

Nasycené tuky obsažené v kokosovém oleji snižují triglyceridy, celkový a LDL cholesterol, zvyšuje HDL a zlepšuje koagulační faktory (faktory srážení krve).

Pomáhá snížit tělesnou hmotnost

Je vědecky dokázáno, že triglyceridy se středním řetězcem v kokosovém oleji zvyšují 24 hodinový výdej energie až o 5%, potenciálně vedou tedy k významné ztrátě hmotnosti. Pomáhá snižovat množství tuku zejména v břišní oblasti při jeho pravidelné konzumaci.

Vyživuje vlasy, pokožku, chrání před spálením

Při pravidelném používání, např. ve formě zábalů vyživuje vlasy, zabraňuje jejich lámání a padání. Výborně vyživuje suchou pokožku, zanechává ji sametově hebkou. Také dobře chrání před spálením, jelikož zabraňuje pronikání až 20% ÚV paprsků do pokožky.

Bojuje proti bakteriím a kvasinkám

Mastné nasycené kyseliny obsažené v kokosovém oleji obsahují velké množství antioxidantů, které ničí lipidovou vrstvu bakterií a kvasinek a tak působí jako přírodní antibiotikum. Postačí 1 lžička oleje denně (vnější nebo vnitřně) a kvasinky postupně zmizí.

Bělí zuby

Je to možná neuvěřitelné, ale je to tak! Po několik týdenním používání kokosového oleje (třením pomocí kartáčku o zuby) se jeho účinky určitě projeví. Kromě toho zabraňuje zánětu dásní.

Zpomaluje stárnutí buněk, bojuje proti srdečně - cévním chorobám

Podporuje tvorbu hormonů štítné žlázy, čímž zpomaluje stárnutí buněk. Prokazatelně bojuje proti srdečním chorobám, dokonce i rakovině. Výzkumy poukázaly na to, že u jedinců užívajících panenský kokosový olej je až o 30% nižší riziko rakoviny.

Několik dalších skvělých vlastností a možnosti použití kokosového oleje

  • Je tepelně stabilní až do 200°C, takže se výborně hodí na smažení, při výrobě cukroví, při přípravě teplých pokrmů v orientálních kuchyních.
  • Skvěle chutná jednoduše namazaný na pečivu.
  • Výborně se dá použít jako náhrada běžného krému nebo tělového mléka. Nezanechává mastný film a krásně se vstřebává do pokožky.
  • Perfektně poslouží jako vlasový zábal, protože může působit proti lámavosti vlasů.
  • Díky příjemné vůni a snadnému vstřebávání se hodí se jako ideální masážní prostředek. Vaši pokožku zanechá neuvěřitelně hladkou a pružnou.
  • Výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť a dokáže zklidnit pleť po opalování.
  • Domácím miláčkům umí pomoci s posílením imunity a zlepší kvalitu jejich srsti.

Recepty s kokosovým olejem

Mimo použití na vaši pleť je kokosový olej super i do mnoha receptů. Do kterých? Každý má ten svůj oblíbený. Zkuste se inspirovat u nás. My vám ukážeme naše oblíbené recepty s kokosovým olejem.

Veganský banánový chlebíček s kokosovým olejem

Co na tento chutný banánový chlebíček budete potřebovat?

  • 1 špetka soli
  • 50 g hořké čokolády
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 4 banány
  • Troška strouhaného kokosu
  • 300 g celozrnné mouky
  • 25-30 g třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 150 ml sojového mléka

Jak na jeho přípravu? Troubu si předehřejte cca na 180 °C. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, vydlabaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Přilijte mléko a důkladně promíchejte. Dále vmícháme kokosový olej a pyré z rozmixovaných zralých banánů. Vše pořádně promícháme a na závěr vlijeme rozpuštěnou hořkou čokoládu (ideálně veganskou). Formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Vegan banánový chlebíček vložíme do trouby a pečeme cca 45-50 minut. Prostě dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Banánový chlebíček necháme vychladnout a až teprve potom vyndáme z formy.

Nepečené Raffaello kuličky

Co na tyto výborné kokosové kuličky budete potřebovat?

  • 200 ml čerstvé smetany
  • 200 g kokosové moučky 
  • 300 g bílé čokolády 
  • 1 balíček loupaných mandlí 
  • 80 g kokosového oleje

Jak si tyto kuličky udělat? Kokosový olej si ohřejte a rozpusťte v něm čokoládu rozlámanou na velmi malé kousky. Pamatujte, že čokoláda se nesmí vařit, jen ji jemně rozpusťte. Do rozpuštěné čokolády pak přidejte kokos a smetanu, kterou dobře promíchejte a společně nechte krásně vychladnout. Než hmota ztuhne, přidejte mandle a vytvořte malé kuličky. V každé kuličce musí být mandle. Nakonec každou kuličku obalte v kokosu. Tyto kuličky můžete podávat jako cukroví.

Ochutnejte od nás také tyto superpotraviny