např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Quinoa mouka Bio 400 g

kód: 40114

Dodá energii Skvělá chuť

Quinoa mouka BIO 400g Wolfberry je lehce stravitelná a přirozeně bezlepková s příjemnou oříškovou příchutí. Produkt z kontrolovaného ekologického zemědělství.

  • BIO
  • bez GMO
  • zdroj bílkovin

Dostupnost Naskladňujeme

Skladem znamená opravdu skladem

Spotřeba: 2017 / 01

Quinoa je považována za plodinu 21. století. Její kvalit si cenili již staří Aztékové a Inkové, pro které byla posvátným pokrmem. Dnes ji vědci z NASA označují za mimořádně kompletní a vyváženou potravinu a zařadili ji do výzkumného programu zabývajícího se výživou kosmonautů na dlouhých letech do vesmíru.

Quinoa vyniká vysokým obsahem bílkovin a má výjimečný aminokyselinový profil. Je bohatá na Omega-3 mastné kyseliny. Má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Je jedinečným koktejlem vitamínů a minerálních látek. Quinoa je přirozeně bezlepková. Má příjemnou oříškovou chuť a je lehce stravitelná. Je vhodná pro celiaky, hubnoucí, sportovce, intelektuály, těhotné a kojící ženy, kojence od ukončeného 6. měsíce věku, děti a mladistvé, seniory, vegetariány a vegany.

Jak quinoa mouku používat?

  • K přípravě bezlepkového pečiva, polévek, omáček.
  • V jakémkoli receptu (chleba, koláč, ...) je možné nahradit 20% běžné mouky moukou z quinoa a výrazně tak zvýšit nutriční přínos pokrmu.

Recepty u Quinoa mouky

Podívejte se na naše recepty, ve kterých je použita mouka z quinoy.

Sušenky z quinoa mouky a vlašských ořechů

Tyto sušenky si velmi rychle zamilujete. Výborné a zdravé. Co na ně budete potřebovat?

  • 100 g mouky z quinoi
  • 120 g nějaké mouky bezlepkové, plus na pomoučení
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 200 g másla, změklého
  • 140 g třtinového cukru
  • kůra z 2 bio citrónů
  • Nějaká ta vanilka (semínka z 1 lusku nebo např. vanilkový cukr)

A jaký je postup při pečení sušenek? Nejprve si trošku opražte na pánvi mouku z quinoi (ale dejte bedlivý pozor, aby se nespálila, raději ji pražte na mírném ohni a často ji míchejte). Když velmi lehce zezlátne, nechte ji vystydnout, klidně i v lednici. Pak vyšlehejte máslo pomocí mixéru, přidejte cukr a šlehejte ještě chvíli dokud nebude směs nadýchaná. Přidejte strouhanou kůru z citrónů, vanilku a zase šlehejte další 3 minuty. Vmíchejte pak obě mouky, mleté ořechy, sůl a když je vše propojeno, zabalte těsto do fólie a nechte v lednici odpočinout minimálně na 1 hodinu. Předehřejte troubu asi tak na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečícím papírem. Když je těsto vychlazené, vyválejte ho na lehce pomoučeném vále přibližně na 5 mm a pokládejte na plech relativně daleko od sebe (asi 3 cm).Vykrajujte požadované tvary a pečte 12-16 minut do lehce zlata. Z tohoto množství jsou dva plechy sušenek. Po upečení nechte krátce vystydnout na plechu a poté přeneste na mřížku dosušit.

Ochutnejte od nás také tyto superpotraviny