např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Rizoto z quinoy s pečenou zeleninou

    Quinoa je pro zdraví jako dělaná. Její pravidelnou konzumací snižujete riziko kardiovaskulárních onemocnění. Neobsahuje lepek, proto si ji s chutí a bez výčitek mohou dopřát i lidé s alergiemi. Skvěle chutná a její příprava vám zabere jen pár minut. Tak s chutí do toho.

    Co budete potřebovat na rizito z quinoy?

    • 250 g quinoy,
    • 200 g bílé rýže,
    • sůl,
    • 1 kg sezonní zeleniny: např. 5 cibulí, 2–3 papriky,
    • 2–3 cukety (v zimě třeba cibule, mrkev a petržel),
    • 3–4 stroužky česneku, pokrájené na plátky
    • 1 lžíce soli a čerstvě mletý pepř,
    • 50 ml olivového oleje,
    • 2 lžíce šťávy z citronu
    • hrst natrhané bazalky či oregana

    Jak na přípravu tohoto rizota z quinoy?

    1. Propláchnutou quinou a rýži a dáme společně vařit na 15–20 minut do jednoho litru slané vody.
    2. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a připravíme si zeleninu.
    3. Očištěnou a pokrájenou zeleninu a česnek promícháme s olejem, solí a pepřem. Vložíme do hlubokého pekáče a dáme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut zakryté, poté pak odkryjeme.
    4. Zároveň je potřeba stáhnout troubu na 180 stupňů a pečeme dalších 20 minut. Nakonec vmíchejte uvařenou rýži a quinou a dle chuti dochutíme citronem, bylinkami, solí a pepřem.

    Jak může quinoové rizoto vypadat?