např. Goji, Chia, Chlorella, ...

Nákupní Košík

košík je prázdný

Sušené plody Golden Berries - Mochyně peruánská - 250g

kód: 40029

Dodá energii Podporuje obranyschopnost Skvělá chuť

Bobule Inků, jak se také plodům Mochně peruánské říká, rostou divoce v půdách bohatých na minerály po celých peruánských Andách. Jsou pradávným jídlem, jednou ze "ztracených plodin Inků" a jsou v Peru vysoce ceněné.

  • BIO
  • bez GMO
  • zdroj vitamínů

Dostupnost Naskladňujeme

Skladem znamená opravdu skladem

Spotřeba: 2017 / 09

Odolnost a přizpůsobivost dlodů mochyně peruánské přidělují tomuto ovoci adaptogenní vlastnosti. To znamená, že když jíme bobule Inků, pomáhají nám přizpůsobit se různým formám fyzického, mentálního a emocionálního stresu.

Přínosy mochyně peruánské pro naše zdraví

  •     Bobule mochyně jsou vynikajícím zdrojem beta-karotenu, vitamínu C, thiaminu, niacinu, fosforu a bílkovin (16% suché váhy).
  •     Malé žvýkací semínka uvnitř bobulí mají mírně projímavý účinek (ne, nemusíte se bát běhavky), což z nich dělá vynikající potravinu pro zdravá střeva a pravidelné vyprazdňování.
  •     Bobule mochyně se také považují za dobrý zdroj sekrečního IgA, rostlinné protilátky, která pomáhá podporovat imunitní systém.
  •     Mochyně peruánská nabízí vysokou hladinu bioflavonoidů, také známých jako vitamin P.  Stovky studií o bioflavonoidy demonstrovali, že vlastní antisklerotické, protivirové, antikarcinogenní, protizánětlivé, protihistamínové a antioxidační vlastnosti. Tato třída živin byla studována kvůli jejich schopnostem zlepšovat sílu kapilár, zatímco současně pomáhá předcházet tvorbě aterosklerotického plátu v cévách. Konzumace potravin bohatých na bioflavonoidy hraje rozhodující roli při detoxikaci a pohlcení živin. Zlepšení zdraví našich kapilár je důležité pro kardiovaskulární systém a pro ty orgány, které potřebují relativně vysokou hladinu živin a kyslíku: oči, mozek a rozmnožovací orgány.
  •     Bioflavonoidy, které mochyně obsahuje, také pomáhají zesílit užitek z vitamínu C zlepšením jeho biologické dostupnosti a chrání tuto křehkou živinu před oxidací. Bioflavonoidy přispívají ke kaskádě zdravotních přínosů po celém těle.
  •     Bobule také obsahují hodně pektinu, který reguluje plynutí potravy trávicím traktem a snižuje nadbytečnou hladinu cholesterolu, zejména LDL cholesterolu, což spolu s bioflavoniodmi předchází akumulaci zoxidovaného cholesterolu v cévách. Pektin je bezpečný pro lidi trpící cukrovkou, protože zabraňuje výkyvům hladiny cukru v krvi.

 

Jak bobule mochně peruánské konzumovat?

S příjemnou sladkou chutí a provokativní kyselou příchutí dodávají bobule Inků naší stravě vynikající novou dimenzi, zatímco pracují jako adaptogen na zlepšení každého aspektu našeho fyzického zdraví. Bobule Inků se mohou používat jako přísada do smoothies, ovocných snacků, ovocných tyčinek, energetických tyčinek, cestovních směsí a mnoha dalších věcí. Všem receptem dodávají chutnou svěží kyselou příchuť a žvýkací texturu. S úspěchem je lze zpracovávat do podoby džemů, koktejlů a smoothie. Vhodná je také kombinace s cereáliemi či ořechy při přípravě snídaňových směsí. Golden Berries v neposlední řadě oceníte jen tak, jako zdravou, lehkou svačinku.

Dospělí konzumují 1 zarovnanou polévkovou lžíci (cca 20g) 1 - 2x denně. Pro děti od 3 let je vhodná 1 zarovnaná polévková lžíce (cca 20g) 1x denně.

Nutriční hodnoty bobulí Mochyně peruánské

Ochutnejte od nás také tyto superpotraviny